Seaworld
De dag na het vuurwerk staan we toch weer vroeg op, en zorgen we er voor om zo rond negen uur in Seaworld te zijn. Binnen het Seaworld complex is een tweede park ontstaan: Discovery Cove. Kijk voor meer informatie even op mijn tips en links pagina. Meteen na binnenkomst lopen we naar de ticketbalie om een tweede gratis dag entree op te halen. Daarna bekijken we het programma met de aanvangstijd van de diverse shows en bepalen we onze route door het park. Alle shows beginnen op meerdere momenten gedurende de dag. Wil je echter alle grote shows zien, dan is het wel nodig om dit even uit te kienen.
Als eerste lopen we langs het Tropical Reef en het Turtle Point, met een uitleg over de grote zeeschildpadden, en gaan direct naar achteren in het park.
Daar vinden we de achtbaan Kraken, waarvoor Jim helaas te klein is en Mike en Ronald derhalve samen in gaan.
Iedereen zit in een eigen stoel met de benen vrij bungelend boven de grond.
Deze achtbaan is in totaal 1392 meter (4177 feet) lang en brengt je tot een hoogte van zo'n 15 verdiepingen, waarna je een duik maakt van 48 meter (144 feet) met een snelheid van ruim 100 km/u (65 mph).
In totaal ga je zeven maal over de kop, een werkelijk prachtige attractie.
Hierna lopen we naar onze eerste grote show in het Key West Dolphin Stadium. Het Key West Dolphin Fest is de dolfijnenshow van Seaworld, waarin bottle-nose-dolfijnen optreden. Het bassin is redelijk groot in verhouding tot de dieren, en voldoet met zijn dik 6 meter diepte aan de gestelde overheidsnormen (ik had ook niet anders verwacht). De 20 minuten durende show ziet er goed georganiseerd uit, met aan het einde een leuke ontknoping van de speciale gast. Na afloop van de show met dolfijnen wordt er nog een korte show gegeven met semi-orca's, een orca achtige walvis.
Helaas begint het alweer dreigend donker te worden.
We lopen dan ook vlug naar het Shamu Stadium voor de Shamu Adventure Show, en zitten net onder het grote afdak als het inderdaad flink begint te regenen.
De show, die alles bij elkaar 35 minuten duurt, is goed verzorgd.
Er wordt je veel verteld over deze grote walvis.
De mensen die vooraan zitten, waarbij vooraan een ruim begrip is, moeten hierbij oppassen voor spetters.
Dit geldt trouwens voor alle shows.
Bij deze is het echter zo dat, nadat de kleinere orca's hun kunsten hebben vertoond, de grootste orca van het park de bezoekers speciaal nat komt spetteren.
Hierbij gebruikt deze zijn immense staart en gooit vele liters water over het publiek, welke tot en met de eerste ring nat worden.
Degenen die onderaan zitten zijn geheel doorweekt, alsof ze net hebben gezwommen.
Begrijpelijk dat de kinderen dat prachtig vinden en dan ook massaal naar beneden rennen om maar zoveel mogelijk water over zich heen te kunnen krijgen.
Wie meer wil weten over deze dieren kan terecht op de speciale homepage van Shamu waar ook foto's van elke show opgehaald kunnen worden.
Ook daar wordt mijn vraag echter niet beantwoord: is het bassin groot genoeg om voldoende beweging te garanderen voor deze grote dieren?
Ik vraag het me ernstig af.
Na de orca show is het weer droog en lopen we naar het ernaast gelegen Atlantis Bayside Stadium waar de Intensity Games Waterski Show plaats vind. Waterskishows zijn min of meer uitgevonden in Cypress Gardens, een ander attractie park in de buurt van Orlando. Aan de show in Seaworld doen waterskiërs uit de hele V.S. mee. Het moet toch prachtig zijn om van je hobby op deze wijze je werk te kunnen maken !
We eten even een broodje en lopen dan weer naar achteren in het park voor een bezoek aan het Nautilus Theater waar de show Cirque de la Mer plaats zal vinden. Dit is een show met goochelaars en acrobatiek, en heeft in het geheel niets met Seaworld te maken. Hoewel het een leuke, 35 minuten durende, show is, lijkt het ons een beetje een vreemde eend in de bijt.
Wanneer we buiten komen regent het weer. Met de paraplu in de hand lopen we naar het ernaast gelegen Sea Lion & Otter Stadium. Hier kunnen we weer droog zitten onder het afdak om gedurende 30 minuten te kjiken naar Clyde & Seamore Take Pirate Island. Deze zeeleeuwen en otter show is erg leuk voor de kinderen. De trainers / acteurs hebben veel interaktie met het publiek. Toch heeft deze show heel veel weg van de zeeleeuwen show in het Dolfinarium in Harderwijk.
Als laatste show voor vandaag is Pets Ahoy ! in het Sea World Theater aan de beurt.
Deze duurt alles bij elkaar 25 minuten.
En ja, die tijd willen we graag gebruiken om even droog te zitten, want vandaag is precies zo'n dag dat het veel regent.
Het valt dan ook op dat de waterafvoer in Seaworld niet al te best is.
De straat is veelal ongelijk en op diverse plekken staan behoorlijke plassen, zo ook bij de ingang van dit theater.
De show maakt echter veel goed.
Er wordt gebruik gemaakt van vele huisdieren, waaronder katten, honden, kippen, papegaaien e.d. welke allemaal uit asiels afkomstig schijnen te zijn.
Al deze dieren voeren hun eigen kunstjes op en rennen over het podium en over de decorstukken heen in een prima georganiseerde voorstelling.
Alles bij elkaar is deze show beter dan Animal Planet in Universal Studios.
Het blijft maar regenen en dus besluiten we om aan het eind van de middag naar huis te gaan.
We hebben tenslotte nog een tweede dag.
De één na laatste dag van onze vakantie gaan we dan ook nogmaals naar Seaworld.
De dolfijnen, zeeleeuwen en orca show bekijken we nog een keer.
Het weer is een stuk beter.
Hoewel de zon niet echt fel schijnt, blijft het, met uitzondering van één kort buitje in de ochtend wel droog.
Als eerste gaan we weer naar de achtbaan Kraken.
Na Mike en Kiyoko gaat Ronald ook nog een keer met Mike een rondje draaien.
Jim wil ook in een achtbaan en dus lopen we naar de boottocht Journey to Atlantis, welke helaas om technische redenen gesloten is.
De rest van de dag gebruiken we om de andere attracties in Seaworld te bekijken.
Zo zijn daar de Penguin Encounter, waar nu de poolwinter wordt nagebootst en het dus vrij donker is; en de Pacific Point Preserve, waar zeeleeuwen leven en je een uitleg over deze dieren krijgt.
Verder bekijken we de Dolphin Nursery, waar (zwangere) dolfijnen-moeders en kleine dolfijntjes van slechts enkele weken tot een jaar oud zwemmen.
Ook bezoeken we het aan de linkerkant van het park gelegen Stingray Lagoon waar je zee-egels ziet en roggen kunt aaien; en het Manatee verblijf.
Manatees zijn een soort zeekoeien welke helaas met uitsterven worden bedreigd.
Hierna lopen we door naar de Dolphin Cove waar je dolfijnen kunt voeren en uiteraard aan kunt raken. Dat doen we dan ook allemaal. Het blijven tenslotte fantastische en tot de verbeelding sprekende dieren.
Als laatste gaan we nog een keer bij Journey to Atlantis kijken. Deze doet het weer en de wachttijd is opgelopen tot 45 minuten. Jim moet er echter in en dus besluiten we de wachttijd voor lief te nemen. Onder het wachten wordt een filmpje vertoond waarin duidelijk wordt dat je behoorlijk nat kunt worden. De attractie lijkt wel wat op Splash Mountain in Disney's Magic Kingdom. Het verschil is echter dat je hier dus wel degelijk nat wordt. Sterker nog, het filmpje was wel degeljik waar. Nadat je naar beneden gestort bent, wat er wel spectaculair uit ziet, ben je nog vrij droog en denkt, "is dat alles?" Na een bocht en een heel kort stukje varen ga je echter slechts heel even naar beneden, maar wel zo dat je heel veel water opschept met de boot. Het gevolg is dan ook dat diegenen die voorin zitten werkelijk doorweekt zijn. In ons geval zijn dat Kiyoko en Mike, en we gaan dan ook nat naar huis.